Da li je moguće: Engleski prvoligaši će glasati o ukidanju VAR-a u Premier ligi!

Promjena na pomolu?

15.05.2024. 21:14
  • Podijeli:
VAR reuters-65e463f692395.webp Foto: Reuters

VAR bi mogao otići u historiju, barem u Engleskoj...

VAR sisten uveden je u Premier ligu 2019. godine, a od tada je bio tačka brojnih kontroverzi.

Inicijativu je pokrenuo Wolverhampton, a mnoštvo engleskih momčadi se u pojedinim utakmicama osjećali oštećenima. Sami navijači nerijetko izražavaju nezadovoljstvo jer su VAR provjere znatno usporile igru te znaju razbiti tempo utakmice, a svaki gol se slavi s dozom rezerve jer uvijek postojiu mogućnost da se jave suci iz VAR sobe ukoliko su primjetili nešto sporno.

Također, zapravo i glavni argument leži u tome da VAR nije uklonio sudijske pogreške jer se i uz pomoć video-suca donose diskutabilne odluke.

Poznati engleski mediji The Athletic prenosi kako će klubovi o toj temi glasati sljedećeg mjeseca, a za ukidanje te tehnologije, potrebni su glasovi 14 od 20 predstavnika engleskih prvoligaša.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()