Courtois pokidao ligamente, Real očajno traži novog golmana

Izbor pao na legendarnog Marokanca

11.08.2023. 10:25
  • Podijeli:
tibo courtois foto Reuters-64205623c83c6.webp Foto: Reuters

Uoči nove sezone Real Madrid je pretrpio velik udarac. Thibautu Courtoisu (31) dijagnosticirana je ruptura prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena, javili su španski mediji.

Realov golman bit će podvrgnut operaciji sljedećih dana. Courtois se teško povrijedio na današnjem Realovom treningu.

Najgore prognoze govore kako Courtoisa neće biti cijele sezone, a u najboljem slučaju vratit će se u aprilu 2024. godine.

Real je već krenuo u potragu za novim golmanom. Spominjali su se David de Gea, kojem je istekao ugovor s Manchester Unitedom, i Kepa Arrizabalaga, ali čini se kako će nova jedinica Kraljevskog kluba postati 32-godišnji Bono iz Seville, marokanski reprezentativac koji je lani proglašen drugim najboljim golmanom Svjetskog prvenstva.

Reprezentaciji je pomogao ostvariti najveći uspjeh u historiji arapskog i afričkog nogometa osvajanjem četvrtog mjesta, a zatim je sezonu završio osvajanjem Evropa lige sa Sevillom. Bono je rođen u Kanadi, a u Madridu je proveo već tri godine kada je bio član druge ekipe Atletica. Real će ga navodno kupiti za 20 miliona eura, ali treba još dogovoriti detalje ugovora s Marokancem, pišu španski mediji.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()