Courtois je bio povrijeđen cijelu sezonu, a sinoć je pokazao zašto je jedan od najboljih golmana svijeta

Na povratak među stative je čekao do 4. maja i utakmice sa Cadizom, a od tada je branio sva tri susreta Reala u Primeri

15.05.2024. 09:15
  • Podijeli:
tibo courtois foto Reuters-64205623c83c6.webp Foto: Reuters

Belgijanac na golu Real Madrida Thibaut Courtois se konačno vratio na zelene terene i to nakon što je cijelu sezonu proveo van granica igrališta zbog teške povrede koju je dobio na početku sezone.

Iskusni čuvar mreže je u augustu povrijedio ligamente koljena da bi se na trening Reala vratio u martu kada se ponovo povrijedio.

Na povratak među stative je čekao do 4. maja i utakmice sa Cadizom, a od tada je branio sva tri susreta Reala u Primeri.

Real je u tri utakmice postigao 12 pogodaka i nije primio nijedan, a velike zasluge za to idu upravo belgijskom golmanu koji je i sinoć pokazao da je jedan od najboljih golmana svijeta.

Igrala se 57. minuta susreta kada je Ianis Hagi imao sjajnu priliku i šutirao lijevom nogom, lopta je išla u donji lijevi ugao Realovog gola, no Courtois je čudesnom reakcijom spasio gol Kraljeva.

Odbranu Belgijanca pogledajte na 9:00 u sljedećem videoprilogu.

Inače, Real Madrid je pobijedio 5:0, a golove su postigli Jude Bellingham, Federico Valverde, Arda Guler te Vinicius koji je postigao dva gola.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()