Conte u Napoli želi dovesti reprezentativca BiH, igrao bi ključnu poziciju u njegovoj formaciji

Ozbiljno "zagrizao"

14.06.2024. 11:50
  • Podijeli:
Amar Dedić foto Reuters-641cc8a01ed10.webp Foto: Reuters

Bh. nogometni reprezentativac Amar Dedić jedna je od želja italijanskog prvoligaša Napolija koji je nadavno preuzeo Antonio Conte.

Kako piše italijanski Sky, Conte je navodno zatražio od uprave kluba da dovede Dedića iz RB Salzburga i Leonarda Spinazzolu, čiji ugovor ističe u Romi.

Conte planira promijeniti taktički oblik tima koji bi odgovarao formaciji 3-4-3 i razgovarao je o strategiji sa direktorom Giovannijem Mannom i predsjednikom Aureliom De Laurentiisom.
Prema tvrdnjama stručnjaka za transfere Sky Sport Italia Gianluce Di Marzija, Conte ima dva posebna zahtjeva na bočnim pozicijama.

Prvi je bosanskohercegovački internacionalac Dedić, koji će u augustu napuniti 22 godine i igra na desnom boku. Dedić je prethodno bio povezivan sa Interom, ali čini se da je splasnuo interes Nerazzurra.

Uloga igrača na bokovima ključna je za Conteovu taktiku, tako da nema sumnje da bi Dedić dobio veliku priliku za napredak pod vodstvom sjajnog stručnjaka kakav je Conte.

Podsjetimo, Dedić se povrijedio na utakmici baraža za odlazak na Euro protiv Ukrajine i još se nije oporavio u potpunosti, te je propustio prijateljske utakmice Zmajeva protiv Engleske i Italije.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()