City ubjedljivom pobjedom stigao nadomak prvog mjesta, do kraja odlučuju sami o sebi

Žestoka borba Građana i Topnika

25.04.2024. 22:58
  • Podijeli:
city brighton reuters-662ac3d9221f8.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Manchester Cityja pobijedili su kao gosti ekipu Brightona rezultatom 4:0 u zaostalom ssuretu 29. kola engleske Premier lige, te su nastavili potjeru za liderom Arsenalom.

Građani sada imaju bod manje od Topnika, ali i susret manje na svom kontu i jasno je da će u slučaju svih pet pobjeda do kraja sezone odbraniti titulu, bez obzira na rezultate Arsenala.

City je brzo riješio pitanje pobjednika još u prvom dijelu, a poveli su u 17. minuti golom De Bruynea. U 26. minuti Foden je postigao i drugi gol za goste, a isti igrače j u 34. minuti povisio na 3:0 u 34. minuti u meč je bio riješen.

U nastavku su aktuelni šampioni stigli do još jednog gola kada je u 62. minuti pogodio Alvarez za konačnih 4:0 i ubjedljivu pobjedu ekipe Pepa Guardiole.

Brighton će u narednom kolu gostovati Bournemouthu, dok City očekuje gostovanje Nottinhgam Forrestu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()