Česi bolji od Turaka: Sparta Prag izbacila Galatasaraj iz Lige Evrope

Žrijeb parova osmine finala Lige Evrope održaće se u petak u Nionu.

23.02.2024. 07:49
  • Podijeli:
europa liga_profimedia-1667825540439.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Sparte Prag večeras su u revanš utakmici play-offa UEFA Lige Evrope rezultatom 4:1 savladali istanbulski Galatasaraj, što im je bilo dovoljno za prolazak u nastavak takmičenja.

Češki predstavnik je do plasmana u osminu finala došao poslije sjajne utakmice u Pragu. Nakon 3:2 trijumfa Galatasaraja u prvom duelu bilo je jasno da će domaćin u revanšu krenuti potpuno otvoreno u lov na pobjedu. Već u osmoj minuti Sparta je povela pogotkom Angela Preicada. Ipak, osam minuta kasnije Galata se vraća u igru golom Abdulkerima Bardakcija.

U drugom dijelu domaći su nastavili napadati, a put do trijumfa olakšao im je Kan Ajhan koji je u 70. minuti dobio crveni karton. Sparta je iskoristila brojčanu prednost već u 74. minuti i preko Indrita Tucija stigla do 2:1. Pitanje putnika u osminu finala riješio je Lukas Haraslin u 80. minuti golom za 3:1. Konačmnih 4:1 postavio je Jan Kuchta u sudijskoj nadoknadi.

Rezultati revanš utakmica play offa Lige Evrope: Freiburg – Lens 3:2 (prva utakmica 0:0), Qarabag – Braga 2:3 (4:2), Rennes – Milan 3:2 (0:3), Toulouse – Benfica 0:0 (1:2), Olympique Marseille – Shakhtar 3:1 (2:2), Sparta Prag – Galatasaray 4:1 (2:3), Sporting Lisabon – Young Boys 1:1 (3:1).

Žrijeb parova osmine finala Lige Evrope održaće se u petak u Nionu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()