Čelnik LaLige Tebas: Španija suočena sa najvećom krizom reputacije u fudbalu

"Španija doživljava najveću krizu reputacije u njenom modernom fudbalu", rekao je Tebas

30.09.2023. 13:37
  • Podijeli:
tebas_španija_anadolija 1-65180856bdd8b.webp Foto: Anadolija

Javier Tebas, predsjednik španske LaLige, izjavio je da španski fudbal doživljava jednu od najvećih reputacijskih kriza u historiji zbog dešavanja u ženskom fudbalu, prenosi Anadolija.

Tebas je za državnu televiziju "TVE" rekao da su nedavni događaji u ženskom fudbalu koji su doveli do ostavke bivšeg predsjednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubialesa te rasistička retorika protiv fudbalera Real Madrida Viniciusa nanijeli ozbiljnu štetu španskom fudbalu.

Podsjetio je također i da je istraga koju je špansko tužilaštvo mjesecima vodilo povodom sumnji da je Barcelona punih 17 godina potkupljivala bivšeg potpredsjednika Sudijske komisije Primere, Josea Mariju Henriqueza Negreiru, završena optužnicom za mito i korupciju.

"Španija doživljava najveću krizu reputacije u njenom modernom fudbalu", rekao je Tebas, napominjući:

"Korupcija u sportu se ne javlja samo pri kupovini sudija, igrača ili rezultata utakmica, već se javlja i prilikom pokušaja da se utiče na nekoga i to je krivično djelo", kazao je čelnik španske LaLige.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()