Čeferin u Beogradu o regionalnoj ligi: To je rizik

Nije isključeno takmičenje timova s prostora bivše Jugoslavije, ali...

13.01.2023. 18:58
  • Podijeli:
aleksandar-ceferin-profimedia.jpg

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin nalazi se u Beogradu te je tamo komentirao neke od aktuelnih nogometnih tema, a osvrnuo se i na proširenje koje će se dogoditi na Svjetskom prvenstvu.

"To nije naš problem, već problem Međunarodne nogometne organizacije. Mislim da će povećavanjem broja momčadi usporedno doći i do pada kvalitete. Povećat će se broj nezanimljivih i manje kvalitetnih utakmica. Evropska prvenstva su drugačiji primjer i zato je Euro kvalitetnije natjecanje od Svjetskog prvenstva", izjavio je Čeferin i kratko se vratio na turnir u Kataru, gdje je na svjetskoj pozornici prekinut niz dominacije europskih reprezentacija.

"Istina je, ovo je prvi put nakon 2002. godine da je svjetski prvak postala neeuropska reprezentacija, ali opet su evropske ekipe dominirale na turniru. I ranije je bilo jasno da samo Brazil i Argentina mogu u kvaliteti konkurirati Evropljanima."

Upitan je o mogućnosti da se u doglednoj budućnosti osnuje regionalna liga na ovim prostorima.

"Ne isključujem takvu mogućnost, ali i dalje je u pitanju visoko rizični posao."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()