Cavani se oprostio od urugvajske reprezentacije

Drugi igrač s najviše nastupa u selekciji

30.05.2024. 23:08
  • Podijeli:
edinson-cavani-reuters.jpg

Legendarni napadač Urugvaja Edinson Cavani, koji igra za Bocu Juniors, najavio je u četvrtak povlačenje iz međunarodnog nogometa. Pobjednik Copa Americe 2011., 37-godišnji Cavani drugi je urugvajski igrač s najviše nastupa (136) i drugi strijelac (58) iza Luisa Suareza, nakon što je debitirao u remiju s Kolumbijom u prijateljskoj utakmici u februaru 2008.

"Bile su to nedvojbeno mnoge dragocjene godine, imao bih hiljadu stvari za reći, ispričati i sjetiti se, ali danas se želim posvetiti ovoj novoj fazi svoje karijere i dati sve od sebe tamo gdje moram biti", napisao je Cavani na Instagramu.

Na klupskom nivou Cavani je osvojio šest Ligue 1 naslova i pet francuskih kupova s ​​Paris St Germainom između 2014. i 2020. Zabio je 200 golova u svim takmičenjima za pariški klub.

Boci se pridružio ljetos nakon razlaza s Valencijom. Cavani se tako vratio u Južnu Ameriku poslije 16 godina, nakon što je 2007. napustio urugvajski Danubio i potom oduševljavao u dresovima Palerma, Napolija, PSG-a i Manchester Uniteda. Cavani je u svojoj velikoj karijeri zabio više od 400 golova i bio je najbolji strijelac u historiji PSG-a dok rekord nije srušio Kyllian Mbappé. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()