Borba za titulu prvaka Evrope se nastavlja: Parižani gostuju u Dortmundu

Upravo je taj stadion Vestfalen bio najveći problem Atletiku, a biće i Pari Sen Žermenu. U paklu Vestfalena pali su mnogi velikani, pa u taboru šampiona Francuske oprezno dočekuju večerašnji susret.

01.05.2024. 12:01
  • Podijeli:
Logo Lige šampiona foto UEFA.jpg Foto: UEFA

Iako su mediji ovaj polufinalni dvoboj između Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund proglasili kao manje atraktivan u odnosu na Bajern i Real, to se u praksi i ne bi moglo reći.

Mnogo je onih ljubitelja fudbala koji su skloni tvrdnjama da je Borusija Dortmund plasmanom u polufinale dostigla svoj limit ove sezone u najelitnijem takmičenju. Ipak, nakon što su eliminisali favorizovani Atletiko Madrid u četvrtfinalu i to sigurnom pobjedom od 4:2 ne bi trebalo otpisivati ekipu koju vodi Edin Terzić. Malo je timova koji mogu da se pohvale da su mrežu španskog velikana pogodili četiri puta na jednoj utakmici.

Upravo je taj stadion Vestfalen bio najveći problem Atletiku, a biće i Pari Sen Žermenu. U paklu Vestfalena pali su mnogi velikani, pa u taboru šampiona Francuske oprezno dočekuju večerašnji susret.

Iz tabora Borusije Dortmund su najavili da im je cilj da večeras dođu do bilo kakve prednosti uoči revanša u Parizu. To im neće biti lako, bez obzira na paklenu atmosferu i podršku punog Vestfalena. Sveci su u četvrtfinalu napravili podvig u Barseloni i sa 4:1 eliminisali Katalonce, a imali su rezultatski minus iz Pariza (2:3).

Tim Luisa Enrikea jeste favorit na papiru i mnogi Pari Sen Žermen vide kao finalistu, ali to će morati da dokažu. U Dortmundu su dobro skenirali goste iz Francuske. Jasno je da će glavno oružje kluba iz Grada svijetlosti biti kontranapadi preko ubitačnog Mbapea koji bi se na kraju sezone trebao preseliti u Real Madrid. Upravo Mbape želi na tron Lige šampiona sad na oproštaju od Svetaca.

– Oni imaju kvalitet, brze igrače i ne bi bilo dobro da napravimo neku pogrešku na početku prve utakmice, jer to bi moglo skupo da nas košta. Ulog je veliki i tako ćemo se i ponašati na terenu – rekao je trener Borusije Dortmund Edin Terzić.

Zna i trener Pari Sen Žermena šta njegov tim očekuje na Vestfalenu.

– Ovo sigurno neće biti utakmica kao ona koju je Borusija igrala protiv Atletika. Jeste ulog ogroman i svaki kiks će se teško ispraviti. Prije Barselone sam govorio da moramo djelovati jako kao cjelina, a i sad to tvrdim. Uz jak kolektiv možemo do cilja – rekao je Enrike medijima u Francuskoj.

Bez obzira na činjencu što iz oba tabora ističu kako će biti oprezni zbog velikog uloga treba znati da su Borusija i Pari Sen Žermen dva kluba koji redovno primaju i daju golove.

Kladionice u Evropi daju blagu prednost gostima iz Grada svijetlosti, ali bilo kakve prognoze su nezahvalne. U slučaju ranog gola uslijediće paklen odgovor sa druge strane, a to onda može da nam donese pravu poslasticu od utakmice.

Borusija Dortmund i Pari Sen Žermen nisu atraktivna imena poput Real Madrida, Bajerna, Mančester sitija, Barselone, Milana, Juventusa, Intera… ali jesu sposobni i moćni da odigraju utakmicu dostojnu polufinala Lige šampiona.

Prvi meč Borusija Dortmund – Pari Sen Žermen igra se večeras od 21 čas na stadionu Vestfalen.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()