Borac se prošetao Modričom i novim trijumfom postavio klupski rekord

Naime, Borac je sada petnaest uzastopnih mečeva u Premijer ligi BiH bez poraza, što je najviše u klupskoj historiji

02.12.2023. 18:25
  • Podijeli:
FK Borac-65171e186c61c.webp Foto: FK Borac

Nogometaši banjalučkog Borca nastavili su nizati odlične rezultate u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a večeras su se prošetali Modričom i rutinski s 4:0 deklasirali dobojsku Slogu.

Dobojlije su na stadionu Dr. Milan Jelić ugostile Borac jer su na tom terenu domaćini dok na dobojskim Lukama traje rekonstrukcija travnjaka, a Borac je i samom činjenicom da nije pretrpio poraz danas postavio novi klupski rekord.

Naime, Borac je sada petnaest uzastopnih mečeva u Premijer ligi BiH bez poraza, što je najviše u klupskoj historiji.

Što se tiče same utakmice, od njenog početka je bilo jasno u kojem će se smjeru ići. Već u 9. minuti je Sebastian Herrera postigao golčinu za vodstvo Borca, da bi devet minuta poslije Jovo Lukić pogodio na asistenciju Jakova Blagaića i duplirao prednost Borca (2:0).

Do odlaska na odmor se mreža na golu Sloge tresla još dva puta. Prvo je Lukić u 28. minuti postigao svoj drugi gol, da bi sve svojim pogotkom u 39. minuti riješio Srđan Grahovac, kapiten tima iz Banje Luke.

U drugom poluvremenu je Borac rutinski priveo meč kraju i upisao tri boda, kojim je došao i na korak od jesenje titule u Premijer ligi.

Sada Borac ima 39 bodova, sedam više od drugoplasiranog Zrinjskog i čak devet od Sarajeva, koje je na trećem mjestu. Treba samo napomenuti da mostarski klub ima utakmicu zaostatka, ali sada je zaista teško povjerovati da će Borac, dva kola prije kraja, ispustiti titulu jesenjeg šampiona.

Što se Sloge tiče, ona je i dalje na visokom petom mjestu sa 24 osvojena boda. U narednom kolu Borac gostuje Zvijezdi 09, a Sloga dočekuje Posušje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()