Bitka za Rim: Lacio vlada Vječnim gradom

Matija Zakanji ispratio odlično dodavanje Felipea Andersona i donio ispostaviće se odlučujuću prednost Lacijalima

19.03.2023. 20:17
  • Podijeli:
Lacio_Gregorio Borgia AP Tanjug-64175f9d40f50.webp Foto: Gregorio Borgia / AP / Tanjug

Golom Matije Zakanjija, Lacio je u velikom derbiju Rima savladao Romu u okviru 27. kola Serije A i probio se na drugo mjesto iza nepriksnovenog Napolija.

Vatreno je bilo od početka u duelu rivala iz glavnog grada Italije. Nebesko-plavi su bili bolji rival u prvom poluvremenu. Stopostotne šanse su propustili Zakanji i Felipe Anderson.

Stvari za Romu su postale još gore kada je Rožer Ibanjez u 32. minutu dobio drugi žuti karton i kada je Vučica ostala sa deset igrača u polju. Izdržala je do kraja prvog dela i prvih 20 minuta drugog poluvremena.

Tada je na scenu stupio Zakanji ispratio odlično dodavanje Andersona i donio ispostaviće se odlučujuću prednost Lacijalima.

U 73.minutu Lacio je pogledala sreća. Nikolo Kasale je postigao autogol, ali je on poništen zbog prethodnog ofsajda. Najveću šansu za poravnanje imao je Leonardo Spinacola čiji je šut u 77.minutu zaustavio Ivan Provedel.

Sergej Milinković Savić je odigrao cijeli meča za Lacio, dok je Nemanja Matić u 67. minutu ušao u igru u dresu Rome umesto Điđija Vajnalduma. Kod gostiju, Mile Svilar i Benjamin Tahirović nisu ulazili u igru. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()