Bh. seniorke remizirale sa Češkom

Zmajice su nastupile sa crnim florom oko ruke u znak sjećanja na nekadašnju reprezentativku Amelu Fetahović-Žgoljo

31.10.2023. 22:40
  • Podijeli:
zmajice facebook ns bih-653be10a3443d.webp Foto: NS BiH / Facebook

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je večeras 2:2 sa Češkom na gostovanju u mjestu Hradec Kralove, u susretu 4. kola grupe B4 UEFA Lige nacija.

Zmajice su nastupile sa crnim florom oko ruke u znak sjećanja na nekadašnju reprezentativku Amelu Fetahović-Žgoljo koja je izgubila život u saobraćajnoj nesreći 4. novembra prije dvije godine.

Već u 2’ utakmice Aida Hadžić je odlično šutirala sa preko 20 metara, međutim njen pokušaj golmanica Češke izbacuje u korner. Amela Kršo u 5’ nakon solo prodora šutira iskosa sa lijeve strane, ali je Olivie Lukašova još jednom bila na visini zadatka.

Inicijativa izabranica Samire Hurem na početku utakmice se isplatila u 6’. Ponovo je Kršo sa lijeve strane ušla u protivnički kazneni prostor i poslala loptu na peterac gdje na najbolji način reaguje kapitenka Milena Kršo i postiže pogodak.

U 14’ prvi put prijete i Čehinje kad Gabriela Šlajsova centrira sa desne strane, a Franny Černa glavom pogađa stativu. Kršo je u 28’ još jednom centrirala za Nikolić čiji šut glavom iz povoljne pozicije nije bio precizan.

Domaći tim izjednačuje rezultat u 31’. Nakon kornera lopta dolazi do Kamile Dubcove koja je precizna sa oko sedam metara za 1:1.

Do kraja prvog poluvremena imala je i Dajana Spasojević u 43’ dobar pokušaj sa distance, ali je Lukašova zaustavila njen udarac.

I drugi period igre bolje otvara bh. tim. Emina Ekić u 51’ nakon odličnog driblinga na lijevoj strani šalje loptu na peterac za Milenu Nikolić koja postiže još jedan gol za novu prednost Zmajica.

Franny Černa u 67’ se dobro snalazi u kaznenom prostoru naše selekcije i šalje loptu iza leđa Jelene Gvozderac za konačnih 2:2.

Ovim remijem Zmajice su zadržale prvo mjesto na tabeli sa 8 bodova, ispred Češke koja je osvojila bod manje. U nastavku takmičenja Bosna i Hercegovina će se sastati sa Slovenijom 1. decembra u gostima, te sa Bjelorusijom 5.12. na domaćem terenu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()