Bez pobjednika na Poljudu: Šampion se spasio sa "kreča"

Remijem više mogu da budu zadovoljni gosti, s obzirom na to da su gubili do finiša, te da su zadržali sigurnih osam bodova viška ispred ljutog protivnika

21.10.2022. 20:20
  • Podijeli:
Hajduk Dinamo_Milan Šabić_Pixsell-1666376328139.webp Foto: Milan Šabić / Pixsell

Fudbaleri Hajduka i Dinama odigrali su 1:1 na Poljudu u utakmici 14. kola HNL-a.

Remijem više mogu da budu zadovoljni gosti, s obzirom na to da su gubili do finiša, te da su zadržali sigurnih osam bodova viška ispred ljutog protivnika.

Domaćin je imao veći posjed u prvih dvadesetak minuta, no osim ne tako opasnih pokušaja Marka Livaje i Stipe Biuka s jedne strane, odnosno Mislava Oršića s druge, nije bilo većih prilika do 27. minute. Tada je Filip Krovinović izveo korner s desne strane.

Na prvoj stativi pronašao je Darija Melnjaka, koji je klizeći loptu prebacio na drugu stativu. Nitko nije pratio Livaju pa mu nije bilo teško spremiti loptu u nebranjenu mrežu za vođstvo splitskog sastava.

Gost je bolje ušao u nastavak te u 56. minuti uputio prvi udarac u okvir. Ponovno je opasan bio Oršić, koji je nakon kombinacije suigrača pucao s lijeve strane u prvi kut. No spreman je na to bio golman Hajduka Karlo Sentić, odbivši loptu u korner.

Glavni sudija Igor Pajač u 63. minuti nakratko je zaustavio utakmicu jer je na travnjaku bio gusti dim od bakljade, zbog kojeg se nije moglo igrati. Šest minuta kasnije, Martin Baturina uzeo je loptu Josipu Elezu i ubacio na peterac. Bruno Petković bio je u duelu s Chidozieom Awaziemom.

Petković je pao i tražio penal. Pajač isprva ništa nije dosudio, već je snimku provjeravala VAR soba. No, kako odluka nije donesena, Pajač je sam otišao provjeriti situaciju pa se vratio na teren i pokazao na bijelu tačku. Petković je bio miran i u 72. minutu zabio za konačnih 1:1.

Ovakva sudijska odluka izazvala je buru negodovanja Bilih koji su tako propustili priliku da uhvate korak sa najvećim rivalom.

Standings provided by Sofascore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()