Baždarević: Nizozemci su favoriti iz drugog plana na Euru

Baždarević je komentirao dosadašnji tok Eura

04.07.2024. 10:15
  • Podijeli:
Mehmed Bazdarević UNA-1669042401034.webp Foto: UNA

Dok za četvrtfinalnu utakmicu na Evropskom prvenstvu u nogometu između Njemačke i Španije smatra da je „finale prije finala“, trener i bivši nogometaš Mehmed Baždarević ističe kako su mu Nizozemci „favoriti iz drugog plana“.

Baždarević je za Fenu komentirao dosadašnji tok Eura, ali i utakmice četvrtfinala u kojima se sastaju Španija – Njemačka, Portugal – Francuska, Engleska – Švicarska te Nizozemska – Turska.

Zadovoljan je grupnom fazom i osminom finala Evropskog prvenstva, iako smatra da je eliminacijski dio takmičenja „donio nešto tvrđe i manje zanimljive duele“.

Ističe da se većina selekcija koje su učestvovale u grupnoj fazi takmičenja „odlučilo na igru bez mnogo kalkulacija, što je rezultiralo dobrim nogometom i zanimljivim mečevima“.

„U grupnoj fazi svi su igrali otvoreno, bez previše kalkulacija. Vidjeli smo mnogo lijepih golova, stadioni su bili puni, navijanje na nivou, a organizacija besprijekorna. Osmina finala je donijela mnogo više kalkulacija, drugačije utakmice, manje gledljive za prosječnog nogometnog gledaoca, ali nismo ništa manje uživali u mnogim od njih“, kazao je Baždarević.

Razočaran Hrvatskom, iznenađen Slovenijom i Turskom

Posebno ga je razočarala Hrvatska, a kao najveća iznenađenja i osvježenja istaknuo je selekcije Slovenije, koja je ipak ispala, kao i Turske, za koju je kazao da igra moderan nogomet. Prognozira da će Turska pokušati napraviti još veći iskorak u četvrtfinalu protiv Nizozemaca.

Kad je utakmica Njemačke i Španije u pitanju smatra kako je to „finale prije finala“.

„Nijemci igraju dobro pred domaćom publikom, ali Španci su do sada bili najuvjerljiviji i pripada im uloga blagog favorita. Moj favorit iz drugog plana na ovom takmičenju od početka je Nizozemska. Vjerujem da oni još uvijek nisu pokazali svoj maksimum, kao što to još nisu uradili Englezi i Francuzi. Mislim da će se prvak Evrope tražiti između ovih selekcija“, izjavio je Baždarević.

Na kraju, ne krije ni razočarenje reprezentacijom Italije, koja je, po njegovim riječima, „igrala staromodan nogomet bez mnogo ideje i talenta“. Kao mogući uzrok takve igre vidi „nedostatak velikih imena u selekciji Azzura“.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()