Bayernova "sedmica" može igrati za BiH, žele ga Real, Barca i Milan?

Do sada je nosio dresove mlađih selekcija Njemačke

08.02.2024. 08:40
  • Podijeli:
licina screenshot-65c47a1340650.webp Foto: Screenshot / X-com

Adin Ličina, 17-godišnji supertalentovani ofanzivac fudbaler minhenskog Bayerna, na meti je velikih evropskih klubova.

Za Bayernovu "sedmicu", prema pisanju ugledne italijanske Gazzette, zainteresovani su Real Madrid, Barcelona i Milan.

A pojedini verifikovani korisnici Twittera, tvrde da talentovani igrač koji je sinoć briljirao u dresu Bavaraca protiv Basela u Omladinskoj Ligi prvaka (Bayern slavio u gostima sa 2:0), može birati za koju reprezentaciju će igrati. Kako piše nalog Bosniaco, Ličina ima pravo nastupa za Njemačku, Crnu Goru i BiH!

Adin Ličina je rođen 6. januara 2007. godine, visok je 180 cm, primarna pozicija mu je ofanzivni vezni, a može igrati na obje krilne pozicije. Jača mu je lijeva noga...

Do sada je nosio dresove mlađih selekcija Njemačke (U-15, U-16 i U-17).

- Rođen je u Landshutu, na sat vožnje od Minhena, Ličina je Nijemac crnogorskog porijekla i izabrao je da predstavlja Njemačku kao omladinski internacionalac, a trenutno je dio njihove U17 ekipe - piše Gazzetta.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()