Bayern opet "nabija" komplekse Barci, Napoli i Liverpool ubjedljivi

Odigrano još šest utakmica Lige prvaka u grupama A, B, C i D

26.10.2022. 22:57
  • Podijeli:
barcelona_bayern - reuters-1666815572213.webp Foto: Reuters

U grupama A, B, C i D večeras je odigrano dodatnih šest utakmica petog kola Lige prvaka.

Tako smo u grupi A, u kojoj su od ranije bili poznati učesnici nokaut faze vidjeli nastavak sjajnih igara Napolija, koji je na svom terenu rutinski savladao Glasgow Rangerse, a bilo je 3:0.

Sve je bilo riješeno već u početnih 20-ak minuta, kada su Napolitanci imali dva gola prednosti.

Dvostruki strijelac bio je Simeone, koji je zabijao u 11. i 16. minuti. Konačnih 3:0 postavlja Ostigard u 81. minuti.

U drugoj utakmici iste grupe Liverpool je deklasirao Ajax u gostima, a bilo je 3:0. Strijelci za "Redse" bili su Salah, Nunez i Elliott za ubjedljiv trijumf.

U grupi B na Vanda Metropolitano stadionu igrali su domaći Atletico Madrid i Bayer Leverkusen. Na kraju je bilo 2:2, što znači da su se "Jorgandžije" oprostili od Lige prvaka za ovu sezonu.

Apotekari su poveli u 9. minuti kada je pogodio Diaby. Atletico do izjednačenja stiže u 22. preko Carrasca. Novo vodstvo gostima iz Njemačke donosi Hudson u 29. minuti.

Do kraja su izabranici Diega Simeona stigli samo do remija, a gol za 2:2 djelo je de Paula u 50. minuti.

Podsjećamo, u ovoj grupi ranije su igrali Brugge i Porto, a tim iz Portugala je slavio 4:0.

U grupi C, u kojoj je od ranije sve bilo poznato, trebao se igrati derbi večeri, ali Bayern je nastavio da "nabija" komplekse Barceloni i ponovo slavio, ovaj put na Nou Campu rezultatom 3:0.

Naime, u posljednjih pet utakmica ova dva tima, sve pobjede je ostvario Bayern uz nevjerovatnu gol razliku od čak 20:4. Bavarci su sve dileme riješili već nakon pola sata igre, a pogađali su redom Mane, Choupo-Moting i Pavard.

Koliko je Barca bila očajna najbolje pokazuje podatak da nisu imali niti jedan šut u okvir gola.

Iz ove grupe u nokaut fazu idu dalje Bayern i Inter, koji je svoj susret odigrao ranije i slavio 4:0 protiv Viktorije Plzen.

Konačno u grupi D, koja je i najzanimljivija i u kojoj se svi timovi bore za plasman u osminu finala Lige prvaka. Eintracht je na svom terenu savladao Marseille, a bilo je 2:1. Domaćini su poveli prekoa Kamade u 3. minuti. Tim našeg Seada Kolašinca stiže do izjednačenja u 22. minuti preko Guendouzija.

Pobjedu Eintrachtu donio je Muani.

U drugoj utakmici Tottenham je remizirao sa Sportingom, a bilo je 1:1. Gosti iz Portugala su vodili do samog finiša utakmice preko Edwardsa.

Ipak veliki bod "Pijetlovima" donio je Bentancur u 80. minuti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()