Barca u ludoj utakmici do pobjede nad Villarrealom

Spektakl na El Madrigalu

27.08.2023. 19:29
  • Podijeli:
barca reuters-64eb86583ce38.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Barcelone danas su u sjajnoj utakmici slavili El Madrigalu protiv Villarreala, a na kraju je bilo 4:3 za aktuelne prvake Španije.

Susret trećeg kola počeo je sjajno za tim iz Katalonije, koji je nakon 15-ak minuta imao dva gola prednosti.

Povela je Barca  u 12. minuti kada je glavom pogodio Gavi. Svega tri minute kasnije prednost je udvostručena, a rutinski je pogodio De Jong.

Kada su svi očekivali da će tim iz Barcelone mirno do vrha napuniti mrežu domaćina, desio se nevjerovatan preokret.

Prvo je "žuta podmornica" smanjila na 2:1 u 26. minuti, a pogodio je Foyth. U finišu prvog poluvremena domaći stižu do izjednačenja, a strijelac je bio Sorloth za odlazak na odmor.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, domaći prave potpuni preokret, a strijelac je bio Baena. Očajno je u tim momentima izgledala Barca, a čini se da je ključni momenat desio u 63. minuti kada je Torres ušao u igru.

Upravo je ovaj krilni napadač u 68. minuti pogodio za 3:3, a konačnu pobjedu Barci donio je Lewandowski u 71. minuti za konačnih 4:3.

Barca u tri kola ima sedam osvojenih bodova, tačnije dva manje od Reala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()