Baksuz, to ti je: Njemački as propušta peto veliko takmičenje

Reus se povrijedio u septembru na meču protiv Schalke, uspio se oporaviti i nakon nešto manje od mjesec dana zaigrati protiv Union Berlina

10.11.2022. 17:01
  • Podijeli:
Marko Rojs_DPA  Pixsell-1668097087145.webp Foto: DPA / Pixsell

Nogometaš Borussije Dortmund Marco Reus zbog povrede zgloba definitivno neće igrati za Svjetskom prvenstvu u Kataru, što mu je drugi put u karijeri da neposredno pred Mundijal otpadne sa spiska zbog povrede.

Reus, koji će tako propustiti i peto veliko takmičenje, povrijedio se u septembru na meču protiv Schalke, uspio se oporaviti i nakon nešto manje od mjesec dana zaigrati protiv Union Berlina, gdje je opet obnovio povredu, da bi nakon 15-ak dana doživio još jednu povredu, u meču protiv Bochuma, koja će ga i definitivno ostaviti van terena i bez nastupa na Mundijalu.

Ovaj njemački nogometaš tokom karijere je uvijek imao velikih problema s povredama i slobodno se može reći da nogomet "nije bio pošten" prema njemu, a da nije bilo tako i s obzirom na kvalitet koji posjeduje, nema sumnje da bi ostvario znatno veće uspjehe.

Reus se 2012. godine povrijedio u posljednjoj pripremnoj utakmici za Evropsko prvenstvo, dvije godine poslije je zbog povrede propustio Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a identična situacija kao 2012. godine desila mu se i 2016. kada se u posljednjoj pripremoj utakmici pred Evropsko prvenstvo povrijedio.

Zbog povrede je propustio Evropsko prvenstvo koje se održalo 2021. godine, a jedini nastup na velikom takmičenju imao je u Rusiji na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, kada je Njemačka u grupnoj fazi završila takmičenje na kojem je branila titulu prvaka svijeta.

Spisak reprezentacije Njemačke:

Golmani: Neuer, ter Stegen i Trapp

Odbrana: B. Kotchap, Ginter, Günter, Kehrer, Klostermann, Raum, Rudiger, Schlotterbeck i Süle

Vezni red: Brandt, Füllkrug, Goretzka, Götze, Gundogan, Hofmann i Kimmich

Napadači: Adeyemi, Gnabry, Havertz, Moukoko, Müller, Musiala i Sané.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()