Amar Dedić dobija novog trenera, stiže iz Liverpoola

Potpisao ugovor na tri godine

16.05.2024. 11:52
  • Podijeli:
Amar Dedić_foto_NSBiH-63a99af11ffcc.webp Foto: NS BiH

Nizozemac Pepijn Lijnders od sljedeće će sezone biti glavni trener višestrukog austrijskog prvaka RB Salzburga.

Lijnders u Salzburg dolazi s mjesta pomoćnog trenera u Liverpoolu gdje je proveo naveći dio od posljednjih devet godina, prvo je od jula do oktobra 2015. bio pomoćnik Brendanu Rodgersu, a od Rodgersove smjene i Jurgenu Kloppu.

Jedino razdoblje kada nije bio asistent u Liverpoolu bilo je od januara do maja 2018. godine kada je vodio NEC Nijmegen, što mu je dosada bio jedini samostalni posao u dosadašnjoj karijeri. No, kako s NEC-om tada nije uspio izboriti povratak u prvu nizozemsku ligu, vratio se u Liverpool.

Sa Salzburgom je Lijnders potpisao ugovor na tri godine.

Salzburg je osvojio svih posljednjih 10 naslova austrijskog prvaka, ali taj je niz u velikoj opasnost da bude prekinut s obzirom da kolo prije kraja ovosezonskog prvenstva na ljestvici vodi Sturm s dva boda više od Salzburga. Zbog loših rezultata ove sezone prošlog je mjeseca Salzburg otpustio trenera Gerharda Strubera, a kao privremeno rješenje do kraja ove sezone na mjesto prvog trenera postavljen je Onur Cinel.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()