Agonija Bordo tima se nastavila: Očajno Sarajevo izgubilo i od Slobode

Sedmi poraz u sezoni za tim s Koševa

05.11.2022. 14:53
  • Podijeli:
fk-sloboda-foto-fksloboda.jpg

Realno nije ni do Feđe Dudića. Tako će reći objektivni navijači Sarajeva, koji su ovog vikenda gledali još jedno sramotno izdanje i novi poraz, ekipe koja je pred početka sezone važila za jednog od favorita za titulu.

Ali samo na papiru, jer sve što su pokazali u praksi, završilo se nakon trećeg kola.

Bordo tim je danas u okviru 17. kola Premijer lige BiH poražen u Banovićima od nominalnog domaćina, Slobode, a bilo je 1:0.

Tako je Sarajevo zabilježilo sedmi poraz u sezoni, dok je Sloboda upisala tek treću pobjedu u prvenstvu.

Utakmica je počela relativno mirno, a onda je došla 11. minuta kada je Sloboda povela. Gol je zabio Mehmedović, nakon jedne gužve u šesnaestercu gostiju.

Nastavila je Sloboda da igra ofanzivno i nakon vodstva, a bilježimo priliku Vranješa, međutim njegov šut brani Šahinović.

Sarajevo je moglo do izjednačenja u finišu prvog poluvremena, ali Đokanović nakon asistencije Čatakovića pogađa samo stativu.

U sljedećem napadu Sarajevo ponovo propušta zicer, a ovaj put Čataković u situaciji jedan na jedan s golmanom Bukvićem, ne pogađa.

Drugi dio počeo je velikom šansom za Slobodu, kada je Vranješ izašao sam pred Šahinovića, ali mladi golman Sarajeva brani njegov udarac.

Nastavilo je Sarajevo nakon toga da igra mnogo ofanzivnije, a Bordo tim ponovo nije imao sreće u 81. minuti kada je Avramovski pogodio stativu.

Kazna je stigla u 87. minuti kada Husejinović ubacuje, a Kapetanović pogađa za 2:0 i konačnu pobjedu Tuzlaka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()