Zašto ne smijete dozvoliti da voda za kafu proključa dva puta

Većina nas samo dolije novu vodu u već proključalu i zakuha kafu

17.04.2024. 06:15
  • Podijeli:
turska kafa pixabay-661ce84e28842.webp Foto: Pixabay

Kada u žurbi stavimo vodu za kafu ili čaj, često nam se desi da je se sjetimo tek kada gotovo sva voda nestane.

Većina nas samo dolije novu vodu u već proključalu i zakuha kafu.

Međutim, stručnjaci tvrde da je ova navika izuzetno štetna i da je se moramo riješiti što prije.

Čak i zdravi minerali na ovaj način postaju štetni, što se jasno vidi na primjeru kalcijuma koji na ovaj način stvara kamenac.

Istraživavanja pokazuju da se duplim kuhanjem arsen, nitrati i fluor iz vode povećavaju, što je jako štetno za organizam,a prenosi "Politikin magazin".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()