Tajna vrhunskih kuvara: Ovako će vam mljeveno meso biti sočnije

Svi će pitati za recep

14.04.2024. 19:34
  • Podijeli:
Mleveno meso (1)-63f770bc5ecef.webp Foto: ixabay

Mljeveno meso se često koristiti u pripremi jela. Lako je za kombinovanje, jer se dobro slaže sa skoro svima namirnicama.

 Od njega možete da pravite uštipke, ćevape, pite, punjene paprike, ćufte... Ipak, ako želite da poboljšate ukus određenom jelu sa mljevenim mesom, onda u njega treba da dodate i pavlaku.

Ovo se ne odnosi na praljvnje nadjeva za paprike ili pite, ali kada meso pržite (kao što to radite za ćufte, faširane, ćevape) u smjesu od mljevenog mesa obavezno dodajte i kiselu pavlaku. Na kilogram mesa potrebno su dvije kašike pavlake. 

Ostale sastojke dodajte po želji, a začini su obavezni. Pavlaka će mljeveno meso učiniti mekšim, a samim tim i svako jelo će biti sočnije. Prije dodavanja u mljeveno meso, pavlaka se može poijmešati sa prezlom ako želite

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()