Svinjska rebarca iz rerne: Meso se lijepi za prste, a sve je to zbog marinade

Počastite sebe i ukućane gurmanskim specijalitetom kao iz najboljeg restorana

30.05.2023. 18:50
  • Podijeli:
rebarca rebra pixabay-647489821a541.webp Foto: Pixabay

Svinjska rebarca su specijalitet koji obično jedemo u restoranima, ali sada lako i jednostavno možeto to da napravite i kod kuće. 

Tajna je u marinadi u kojoj meso stoji 12 sati, ili preko noći, a onda se peku u rerni. 

Ovako pripremljena mogu biti glavno jelo na svečanoj ili slavskoj trpezi, a toliko će biti ukusna da ćete ih stalno praviti.

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjskih rebara
  • pola kašičice belog luka u granulama
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice korijandera
  • biber
  • 4 kašike soja sosa
  • 3 kašike kečapa
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike limunovog soka

 

Priprema

U činiji pomiješajte bijeli luk, so, korijander, biber, soju, kečap, ulje, senf, med, limunov sok. Dobro sve umiješajte, pa prelijte svinjska rebra i dobro rukama umiješajte da se marinada ravnomjerno rasporedi. 

Pokrijte činiju providnom folijom i stavite rebra u frižider na 12 sati. Nakon toga rasporedite ih na pleh i pecite na 220℃ 40 minuta sa folijom preko, pa skinite foliju i pecite na 200℃ još 20 minuta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()