Šampinjoni, soja, pirinač i kiseli kupus upotpunjuju fantastičan ukus posne sarme
Kažu da one osobe koje vole sarmu, ne prave razliku da li je posna sarma ili obična, sa mesom, jer ljubitelj sarme je ozbiljan gurman, pa ne pravi podjelu hrane.
E pa, mi vam ovog puta donosima sjajan recept za posnu sarmu, sa sojom i šampinjonima.
Soju potopiti u ključalu vodu, pa ostaviti da odstoji 15 minuta. Povrće očistiti. Od kupusa odvojiti listove.
Luk sitno isjeckati, isjeckati šampinjone i šargarepu izrendati. Luk staviti u tiganj, pa ga malo prodinstati, dodati šargarepu, pa kad oba omekane dodati šampinjone i nastaviti dinstanje.
Kad su šampinjoni poluskuvani, skloniti sa vatre. Dodajte pirinač, biber i mirođiju pa sve sjedinite. Na kraju dodajte soju, promiješajte i tom smjesom punite listove i zavijajte kao običnu sarmu.
Slažite u posudu pa zalijte vodom i paradajzom i stavite da se kuva. Na kraju zapržite sa malo paprike i brašna razmućenih u vodi i ostavite još 10 minuta da vri.
Ugasite i neka odstoji još malo, pa posnu sarmu servirajte toplu.
NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.