Ručak za cijelu porodicu košta oko 3 marke

Uskoro počinje sezona kiseljenja kupusa, a do tada od svježeg možete da napravite neka od najlepših jela

10.10.2023. 16:07
  • Podijeli:
futoški kupus udruženje futoški kupus-1667216080303.webp Foto: Udruženje Futoški kupus

Isprobajte ovaj neobični recept za pohovani kupus. Lako se pravi i to od jeftinih namirnica, a sve ukus odličan. Uživajte!

Uskoro počinje sezona kiseljenja kupusa, a do tada od svježeg možete da napravite neka od najlepših jela. Možete da pravite sarme, musaku, salatu..., a mi vam donosimo recept i za pohovani kupus. Jednostavno jelo koje će se svima dopasti, a za čiju pripreme su potrebne jeftine namirnice.

Sastojci: 

1 glavica kupusa 
3 jajeta 
50 g pavlake ili grčkog jogurta 
1 kašika kukuruznog skroba 
3 kašike brašna

Priprema:

Kupus operite i isjecite na pola. Svaku polovinu isjecite na više debljih "šnicli". Blanširajte isječen kupus u ključaloj i posoljenoj vodi, nekih minut. U posudi umutite jaja koja ste posolili i pobiberili, pa dodajte pavlaku ili grčki jogurt, skrob i brašno. Smjesu dobro sjedinite, pa uvaljajte kupus unutra. Pržite na malo zagrijanog ulja.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()