Recept za kremastu supu od sira i mljevenog mesa

Idealna za hladne i tmurne dane

18.01.2024. 07:00
  • Podijeli:
Krem čorba  (1)-641c5b1b799d1.webp Foto: pixabay

Idealna za hladne i tmurne dane, ugrijaće vas i zasititi kao rijetko šta.

I najbolje od svega, ima samo devet grama ugljenih hidrata po porciji, piše Novi list.

Sastojci (za 4 porcije):

800 ml temeljca od povrća
500 g mljevenog mesa
225 g krem sira
200 g Crème fraîchež
½ glavice luka
1 praziluk
1 prstohvat muškatnog oraščića
So i biber
Malo maslaca ili ulja za dinstanje

Priprema:

Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Praziluk narežite na tanke trakice i oboje ostavite sa strane. U većem loncu na malo maslaca ili ulja dinstajte mljeveno meso 6-8 minuta dok više ne bude ružičasto.

U mljeveno meso dodajte luk i praziluk te sve dinstajte još 5 minuta. U lonac dodajte temeljac i pustite da se sve krčka oko 10 minuta.

Umiješajte sir, crème fraîche i začine. Zatim supu još jednom kratko prokuhajte i poslužite toplu.

Odvojite dovoljno vremena da izdinstate mljeveno meso dok ne postane mrvičasto. Tek tada može stvarno razviti svoj ukus i kasnije ga prenijeti na juhu.

Što je veći lonac ili tava, to će mljeveno meso biti hrskavije. Juhu od mljevenog mesa od sira i praziluka možete jednostavno i zamrznuti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()