Recept: Puslica tortice

Evo kkao spremiti ovaj deset

04.01.2024. 06:45
  • Podijeli:
pecenje-kolaca-sastojci-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Evo kako spremiti tortice od puslica.

SASTOJCI:

4 bjelanca
prstohvat soli
200 g šećera
2 kašičice jabukovog sirćeta
1 kašičica gustina

Fil:

500 ml slatke pavlake
4 kašike krema od pistacija

svježe voće
listići nane

Priprema:

Uključite rernu da se zagrije na 200 stepeni. Umutite bjelanca i so, a čim smjesa postane pjenasta, postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrstu i sjajnu smjesu. Zatim dodajte sirće i mutite još 30 sekundi.

U dobijenu smjesu dodajte gustin kroz sito, njega možete ručno umiješati. Smjesu prebacite u dresir kesu, stavite nastavak po želji i formirajte šest tortica na plehu obloženim pek-papirom. Pleh ubacite u rernu, smanjite temperaturu na 120 stepeni i tortice pecite sat i 40 minuta.

Nakon tog vremena ugasite rernu i ostavite puslice u njoj da se ohlade u potpunosti. Za fil umutite slatku pavlaku sa kremom, stavite ga u dresir vrećicu i napunite hladne puslice. Puslice ukrasite voćem i listićima nane.

Recept preuzet sa stranice "Slatka domaćica".

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()