Recept: Kako spremiti vazdušaste, ukusne kroasane

Kroasani po pekarskom receptu kojima niko ne može odoljeti

12.01.2024. 06:15
  • Podijeli:
kroasan_ilustracija_foto_Pixabay-1664518727641.webp Foto: Pixabay

Kroasani po pekarskom receptu kojima niko ne može odoljeti

Sastojci:
   700g brašna
   1/2 kašičice soli
   4 kašike šećera
   30g. kvasca
   50ml. ulja
   350 do 400ml. vode
   200g. putera ili margarina za premazivanje
   300g. pekarskog termostabilnog krema- možete i običan krem ili džem

Priprema:

Umijesiti tijesto od aktiviranog kvasca, brašna, soli i ulja. Kada tijesto nadođe, premažite sa margarinom ili maslacem pa filujte sa kremom ili džemom i pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.

Tajna vazdušastog tijesta je u tome što se tijesto podijeli u jufkice, a svaka jufkica se obilno namaže maslacem, presavije i ostavi u frižider da nadođe. Nakon toga se razvija, filuje i peče, prenosi Stil.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()