Punjeni aromatični hljeb - obrok kojim će svi ukućani biti zadovoljni

Spreman za tili čas

30.05.2023. 06:00
  • Podijeli:
Punjeni hleb-642ebbbc1f7f8.webp Foto: Youtube Printscreen / Sherpica Recipes

Ne postoji ništa ljepše od mirisa pečenog domaćeg hljeba, svi volimo vruće tijesto.

A tek ako mu dodamo kačkavalj i obogatimo ga mirisom bijelog luka. Na sve to dodajte kulen ili neku domaću slaninicu, ali može i šunka.

Na pripremu ćete potrošiti svega 15 minuta, a dobićete savršen doručak, pa šta više poželiti?

Sastojci:

- hljeb - najukusniji će biti domaći, ali možete iskoristiti i bilo koji stari hljeb

- 200 gr kačkavalja

- 200 gr kulena

Za premazivanje:

- 150 gr maslaca

- pola veze svježeg peršuna

- 4 čena bijelog luka

Priprema:

Nožem zaseći hljeb, ali ne do kraja. Potrebno je napraviti mrežu sastavljenu od kockica veličine od oko 2,5 centimetara.

U svaki razrez ubacite po parče sira i kulen.

U posebnoj činiji pomiješajte maslac, sjeckani peršun, bijeli luk pa posolite. Sve lijepo promiješajte pa hljeb premažite i ovom smjesom.

Hljeb prekrijte alu-folijom i pecite u zagrijanoj rerni na 250 stepeni 20 minuta.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()