Presolili ste jelo? Neutrališite ukus na tri jednostavna načina

Ako ste presolili jelo i pomislili da ne možete ništa uraditi, ipak nije kasno

26.03.2023. 18:05
  • Podijeli:
hrana pixabay-1667055972548.webp Foto: Pixabay

Ma koliko bili iskusni u kuhinji, dešava se da presolimo hranu. Ako ste pomislili da je to kraj i da je jelo već upropašteno, možete se poslužiti trikovima koji će vam pomoći da spasite stvar.

Kisele namirnice

Ako u jelo koje ste presolili, dodate limunov sok, sirće ili sok od paradajza, možete da neutrališete suviše slan ukus. 

Jedino što je bitno jeste da odaberete kiselu namirnicu koja se uklapa sa ostalim sastojcima u jelu koje pripremate. Ukoliko ste u nedoumici, možete koristiti namirnicu poput pirinčanog sirćeta ili bijelog vinskog sirćeta.

Zaslađivač

Smeđi šećer ili javorov sirup dobra su opcija ukoliko ste presolili jelo. Možete koristiti i bijeli šećer.

Mliječni proizvodi

Mliječni proizvodi, poput pavlake za kuvanje ili putera, mogu biti dobra alterntiva. Ove namirnice neće potpuno neutralisati slanoću, ali će jelu dati kremastiju strukturu, što može poslužiti kao vrsta “zavaravanja” nepca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()