Nema raspadanja: Evo kako najbolje uviti sarmu

Izgledaće savršeno

06.12.2023. 06:30
  • Podijeli:
Sarma-6453abd45e18c.webp Foto: Pixabay

Bez obzira da li pravite posnu ili mrsnu verziju, ovo tradicionalno jelo je sigurno omiljeno među svim generacijama. Zima ne može da prođe bez sarmi, a budući da se često služe kao predjelo u svečanim prilikama, ovih pet savjeta će vam pomoći da uvijek budu ukusne.

U sezoni praznika i slava mota se puno sarmi, a svi žele da one ostanu cijele tokom kuvanja. Ako ste početnica u kuhinji, ili iskusna domaćica, saznajte koji je najbolji način da umotate sarme tako da se one nikada ne raspadnu.

Ovaj savet možete da primjenjujete i kada rolate sarme od kisleog kupusa, zelja, prolećne rolnice i sve druge urolane vrste hrane.

Listove kupusa isperite i isijecite korijen, pa na ivicu stavite nadjev od mljevenog mesa.

Urolajte, pa prstom uvucite ivice sa obje strane ka unutra.

Ovako se sarme nikada neće raspasti tokom kuvanja i izgledaće savršeno kada ih poslužite, prenosi Super žena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()