Ne pucaju, a baš su po mjeri: Ovako se pravilno kuvaju jaja

Tri su načina - meko, srednje i tvrdo.

31.03.2024. 21:32
  • Podijeli:
jaja kuhana voda pixabay-643d2abf90a70.webp Foto: Pixabay

Jaja su odličan dodatak brojnim jelima, ali vrijeme kuvanja česta je tema iskusnih kuvara. Koriste se u mnogim receptima, a ovih su dana zvijezda prazničnog stola.

Način na koji kuvamo jaje utiče na kvalitetu hrane, a i svako jelo ima tačno propisano, mora li ono biti tvrdo, meko ili srednje kuvano. Ali, ponekad se lako pogriješi.

Tri su načina - meko, srednje i tvrdo. I svaki način kuvanja, reći će vam svaki kuvar, mijenja okus i utisak jela, kao i samu teksturu jaja.

Meko kuvana jaja savršena su uz avokado i na tostu ili u maloj čašici.

Da biste napravili meko kuvana jaja, treba ih kuvati u vrućoj vodi tačno tri minute.

Srednje kuvana jaja treba kuvati u kipućoj vodi 6 minuta, a nakon toga ih treba prebacit u hladnu vodu. Takva su super za tjestenine ili ukrašavanje drugih jela.

Tvrdo kuvana jaja treba kuvati deset minuta, a onda prebaciti u hladnu vodu. Žumanjak će biti čvrst, jarke žute boje i idealan za brojna jela, ali i kad treba izvaditi žumanjak, piše "Real Simple".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()