Napravite picu bez brašna: Brzo, zdravo i možete da je jedete bez griže savjesti

Nikada ne biste pomislili da iskoristite ovu namirnicu za pravljenje tijesta

18.03.2023. 11:59
  • Podijeli:
Pica (1)-63e36d3cdfe7d.webp Foto: Pixabay

Jede vam se zdrava pica, zato je pravo vrijeme da probate da napravite tijesto od karfiola.

Sastojci

- 800 g karfiola

- 2 jaja

- 200 g gaude

- so, biber, bijeli luk u prahu

- 2 kašike maslinovog ulja

- nadjev po želji

- origano

Priprema:

Karfiol operite, očistite i usitnite u multipraktiku na veličinu zrna pirinča (ako nemate multipraktik, koristite rende i rendajte na strani s najvećim rupicama). Usitnjeni karfiol kratko popržite na ulju, oko 10 minuta. Začinite biberom, solju i bijelim lukom, po želji.

Karfiol ostavite da se prohladi, pa dodajte jaja i rendani sir. Smjesu prebacite na papir za pečenje, oblikujte picu obima oko 30 cm. Stavite da se peče u zagrijanu rernu na 250°C oko 15 minuta, odnosno dok tijesto ne promijeni boju.

Na pečeno tijesto tek onda možete staviti dodatke za picu, ali pazite da je ne pretrpate, na kraju pospite origanom. 

Vratiti u rernu na 5-8 minuta dok se sir ne otopi. Picu kratko prohladiti i poslužiti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()