Mnogima je omiljena: Znate li da napravite urnebes salatu?

Jednistavan recept

04.03.2024. 07:08
  • Podijeli:
urnebes salata_instagram -65e563f8a9c6d.webp Foto: Instagram

Uz koje god jelo da servirate urnebes nećete pogriješiti.

Urnebes salata uglavnom se servira uz roštiljsko meso ili pečenje, a svakako je jedan od omiljenih priloga pravih gurmana. Ukusna je, pa nije pogrešno i ako je prosto namažete na hljeb. U originalni recept ide kajmak, iako mnogi češće stavljaju krem sir ili pavlaku.

Evo jednog od recepata za ovu ukusnu salatu. Javite nam da li vam se dopada.

Sastojci:

4 crvene paprike

300 g feta sira

2 tvrdo kuvana žumanca

1 čen bijelog luka

sitno sjeckani peršun

100 g kajmaka (pavlake ili krem sira)

tucana ljuta paprika

ulje

Priprema:

Četiri crvene paprike ispecite u tiganju ili u rerni. Stavite ih u kesu, da bi se lakše ljuštile.

Oljuštene paprike isjeckajte na vrlo sitne komadiće. U posudu stavite feta sir, dodajte paprike, žumanca i zgnječeni bijeli luk. Potom stavite sitno sjeckani peršun, kajmak, ljutu papriku i dodajte malo ulja.

Smjesu miješajte dok se potpuno ne sjedini. Količinu ljute paprike prilagodite svom ukusu. Mjere, naravno, možete prilagoditi svojim potrebama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()