Mnogi ne znaju: Ovo su najčešće greške pri kiseljenju kupusa

Dodajte neke neutralizatore kiseline. Alkalne namirnice (šargarepa, celer, paradajz, krastavci, cvekla, jabuke) uravnotežuju ukus

11.11.2023. 14:34
  • Podijeli:
shutterstock_2262473937 kiseli kupus turšija zimnica-6544b60bd431d.webp Foto: Shutterstock

Kiseli kupus vole svi jer se od njega pripremaju sva omiljena jela, kao što su sarme, podvarak, salata... Dok većina ljudi kiseli kupus jer voli da ima svoj, ima i onih koji nemaju vremena ili ne znaju, pa kupuju.

Postoji jednostavan način da kiselite kupus ako baš želite domaći, a u nastavku pročitajte na šta treba da obratite pažnju kada ga normalno kiselite. Problem može biti u kupusu. Možda je sorta previše kisela. Kuvari preporučuju korišćenje glava jesenje žetve.

Dodajte neke neutralizatore kiseline. Alkalne namirnice (šargarepa, celer, paradajz, krastavci, cvekla, jabuke) uravnotežuju ukus, piše Magazin Novosti.

Da kiseli kupus ne bi ukiselio, dok ga pripremate, treba ga redovno pretakati. I možete dodati dvije kašike šećera po litru. Koristite so kako je napisano, ne pretjerujte. Obično se uzima 50-65 grama soli po kilogramu kupusa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()