Mali i jednostavan trik kako krompir iz rerne da bude super hrskav

Ukoliko krompir ne iscijedite dovoljno dobro, umjesto lijepe boje i hrskave teksture dobićete težak i vlažan krompir

14.01.2024. 07:25
  • Podijeli:
Krompir jeja-64bb7cac88a09.webp Foto: Youtube/@jelajelena1bakinakuhinja

Krompir je gotovo svima omiljena namirnica i uživamo u njemu spremajući ga na bezbroj načina. Jedan od načina je pripremanje u rerni. Međutim, često ne ispadne hrskav koliko bismo željeli.

Ukoliko se pitate gdje griješite, kuhar Mark Vilijams, osnivač škole kuhanja u hotelu s pet zvezdica „The Grand York“, kaže da je najvažnije ono što radite nakon što krompir prokuha.

"Da biste dobili savršeno pečen krompir, ogulite ga i stavite u hladnu vodu, a zatim sačekajte da provri. Kuhajte oko šest minuta dok ivice ne omekšaju. Zatim ocjedite krompir i čekajte da iz njega izađe sva para, odnosno da se malo ohladi. Nikad nećete dobiti hrskavi krompir ako je pun vode", objasnio je on.

Ukoliko krompir ne iscijedite dovoljno dobro, umjesto lijepe boje i hrskave teksture dobićete težak i vlažan krompir.

"Zagrijte masnoću u rerni. Moj izbor je pačja mast. Ne zaboravite da začinite krompir, a zatim ga prebacite na masnoću i pecite u vreloj rerni 20 minuta. Tako će se stvoriti korica sa svih strana", poručio je ovaj kuhar, piše luftika.rs.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()