Jednostavno, a hranjivo: Ovo je jelo koje su pravile naše bake

Mlijeko, vodu i mast stavite da prokuvaju, pa dodajte sir, posolite i izmiješajte. Ostavite da ponovo prokuva sve zajedno

22.04.2024. 18:18
  • Podijeli:
cicvara_hercegovina.in -6570dc7073121.webp Foto: Hercegovina.in

Cicvara je tradicionalno narodno jelo, veoma je ukusno i brzo se sprema, a držaće vas dugo sitim.

Sastojci:

200 ml vode

200 ml mlijeka

300 g sira ili kajmaka

8 kašika kukuruznog brašna

1 kašika nerastopljene masti

1 kašičica soli

Priprema:

Mlijeko, vodu i mast stavite da prokuvaju, pa dodajte sir, posolite i izmiješajte. Ostavite da ponovo prokuva sve zajedno.

Kad ponovo prokuva, smanjite temperaturu, te sipajte kukuruzno brašno i neprekidno miješajte desetak minuta.

Kad se po dnu posude uhvati korica, jelo je gotovo.

Po želji zagrijte kašiku masti ili ulja, pa pomjerite sa vatre i sipajte kašičicu tucane paprike. Time odmah prelijte gotovu cicvaru, prenosi "Zadovoljna".rs.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()