Iskoristite stari hljeb, doručak će biti spreman za 10 minuta

Kad nemate vremena ovo je odlično rješenje za prvi obrok

19.01.2024. 07:15
  • Podijeli:
hljeb_stari_recept_instagram -65aa1371a8922.webp Foto: Instagram

Upotrijebite ostatke namirnica iz frižidera da dobijete ukusan doručak. Svi će biti oduševljeni.

Kada nemate vremena, ovo je odlično rešenje za brzi obrok. Može biti doručak, večera ili užina. Brzo se pravi, jeftino je, a ukus je fantastičan.

Sastojci:

500 g hljeba

100 g žutog sira

50 g putera ili margarina

2 glavice bijelog luka

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika isjeckanog peršuna

Priprema:

Stavite puter da omekša na sobnoj temperaturi. Bijeli luk stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom i poprskajte maslinovim uljem. Pecite u rerni pola sata na 200 stepeni.

Kada se ohladi istisnite čenove iz ljuske i krupno nasjeckajte. Narendajte sir i isjeckajte peršun. Pomiješajte peršun, luk, žuti sir, so i puter. Isijecite hljeb na kriške i svaku krišku premažite ovom smjesom. Zapecite u zagrijanoj rerni na 250 stepeni 3-4 minuta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()