Mekane, mirisne i vazdušaste
Nema ljepšeg doručka od toplih piroški uz šolju hladnog jogurta.
To je jedan od najpoznatijih i najčuvenijih doručaka na svijetu.
Dodaćemo i najukusnijih.
- 1 jaje
- 1/2 čaše jogurta
- 1/2 čaše mlijeka
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 300 g brašna
- 1/2 kocke kvasca
- 100 g sira
U mlako mlijeko dodajte šećer, kašičicu brašna i kvasac te ostavite nekoliko minuta. Kad počnu da se stvaraju mjehurići, dodajte jaje, ulje i jogurt i izmiješajte. Dodajte brašno i so i umijesite meko tijesto. Ostaviti da raste 45 minuta.
Rastanjite oklagijom na debljinu od oko 1 cm. Sijecite na pravougaunike i dužinom duže ivice stavljajte izgnječen sir.
Svaki pravougaonik urolajte i blago pritisnite ivice tijesta da sir ne iscuri. Ostaviti da odstoje oko 15 minuta i pržiti u vrelom dubljem ulju dok ne dobiju smeđu boju sa obje strane.
NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.