Gule se brzo i bez pucanja: uradite ovaj trik kada kuvate jaja

Kada krenete da kuvate jaja u vodu ubacite i krišku limuna. Ovo je bitno, jer će jaja biti cijela nakon termičke obrade, pa ćete moći da ih ofarbate kako god želite, prenosi Stvar ukusa.

15.04.2024. 06:15
  • Podijeli:
jaja, jaje - shutterstock-65e4903230a5c.webp Foto: Shutterstock

Približava se Vaskrs, a prije njega je Veliki petak, praznik kada se tradicionalno farbaju jaja. Prvo jaje je čuvarkuća i ono mora da bude crvene boje, a za ostala domaćice svake godine smišljaju drugu tehniku.

Ali, ono što je bitno prije nego što krenete da farbate jaja jeste da ona ne puknu prilikom kuvanja. Već smo vam otkrili trik za kuvanje jaja sa šibicom ili čačkalicom, ali sada vam predlažemo nešto još bolje.

Kada krenete da kuvate jaja u vodu ubacite i krišku limuna. Ovo je bitno, jer će jaja biti cijela nakon termičke obrade, pa ćete moći da ih ofarbate kako god želite, prenosi Stvar ukusa.

Zašto se jaja kuvaju sa limunom?

Sok od limuna će pomoći da jaja ne puknu prilikom kuvanja, ali će pomoći i da se lakše ogule.

Zahvaljujući kiselosti ljuska jajeta će se lako skinuti. Obavezno ove godine isprobajte da jaja skuvate sa limunom, jer ćete biti oduševljeni rezultatom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()