Zbog štrajka radnika njemačkih aerodroma bit će otkazani i letovi za Sarajevo

U četvrtak i petak

05.03.2024. 12:28
  • Podijeli:
Lufthansa_avion_foto_Pixabay.jpg Foto: Pixabay

Štrajk radnika aerodroma u Njemačkoj rezultirao je otkazanim letovima, među kojima su otkazana i dva leta za Sarajevo.

Očekuje se da će letovi Lufthanse biti otkazani zbog još jednog štrajka njenog osoblja ovog četvrtka i petka. To dolazi u trenutku kada Verdijev sindikat nastoji povećati pritisak uoči još jedne runde pregovora s upravom Lufthanse sljedeće sedmice.

Osoblje će obustaviti rad u četvrtak ujutro do u subote. To bi moglo značiti da bi neki od večernjih letova Lufthanse za gradove u bivšoj Jugoslaviji u srijedu navečer mogli biti pogođeni jer je njihov povratak u bazu zakazan za četvrtak ujutro kada će štrajk već biti na snazi.

Vjerovatna su kašnjenja i otkazivanja, s prethodnim sličnim štrajkovima koji su ometali letove i izazvali kritike Lufthanse.

Njemački prijevoznik tek treba da objavi koliko će letova biti pogođeno industrijskom akcijom, ali je rekao da će prekidi biti veliki.

Lufthansa ovog četvrtka i petka planira ukupno 26 letova iz Frankfurta i Minhena u gradove bivše Jugoslavije, uključujući osam letova za Beograd, šest za Ljubljanu, dva za Sarajevo, tri za Skoplje i sedam za Zagreb.

"Nikome se ne može objasniti da će ova kompanija ove sedmice objaviti rekordan godišnji učinak i da će značajno povećati bonuse za svoj odbor, dok osoblje na terenu sa platom po satu od ponekad i trinaest eura ne znaju kako da spajaju kraj s krajem u nekim od najskupljih njemačkih gradova", rekao je Verdijev pregovarač Marvin Reschinsky.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()