Zahiragić o Konakoviću: "Ne laje pas radi sela, nego zbog sebe"

Zastupnik SDA odgovorio lideru NiP-a, a sve oko akcije "Black tie 2"

08.05.2024. 13:49
  • Podijeli:
Haris_Zahiragic_foto_FB-63e4acfd71253.webp Foto: Facebook/Haris Zahiragić

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić reagovao je nakon što je predsjednik stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković odgovorio lideru SDA Bakiru Izetbegoviću na jučerašnje komentare o narko kartelu Tito i Dino.

Kako je rekao Zahiragić, Konakovića niko od pravosudnih organa nije ni spomenuo u vezi s akcijom "Black tie 2", ali on je on uprkos tome imao potrebu napraviti dvije press konferencije u Ministarstvu vanjskih poslova na tu temu, te zloupotrebiti tako važnu državnu instituciju za vršenje pritiska na pravosuđe.

"Na tim pressovima bio je veoma nervozan, isto kao da je upravo on prvooptuženi. Konačno, sinoć su Izetbegović i Kapidžić govorili o tome kako narko karteli nisu mogli doći do vrha SDA, što jasno vidi iz Sky prepiski dostupnih javnosti, ali da očigledno jesu došli do nekih drugih stranaka koje su finansirali i koje su im bile kanal do institucija", naveo je Zahiragić.

Dodao je da ni Izetbegović ni Kapidžić nisu spomenuli Konakovića.

"Međutim, Konaković je opet sam sebe pronašao i jutros odgovara, veoma loše i neuvjerljivo doduše, ali izgleda da nema puno izbora nego da se koprca i još više tone u živo blato u koje se sam uvukao. Zašto na ove medijske optužbe, pa i optužbe iz SDA, nisu reagovali Nikšić, Forto, Isak, Čović, Dodik, Stevandić, Nešić, Cvitanović, Čović, Kasumović, Kukić ili neki drugi od predsjednika stranaka koje su na vlasti? Znate kako kaže naš narod: 'Ne laje pas radi sela, nego zbog sebe'", dodaje Zahiragić.

Govoreći o, kako je rekao, izdajama koje spominje Konaković, za koje neuvjerljivo kaže da je "pala priča o izdajama", podsjetio je i njega i javnost na dokument koji su objavili na godišnjicu nametanja Vlade FBiH.

"Ovaj dokument će ostati kao trajni svjedok o ljudima koji su radi nekoliko funkcija rasprodavali strateške nacionalne i državne interese", dodao je Zahiragić.

"I da, nazivanje Kapidžića ekspertom za narkotike ispod je nivoa, pa zbog toga imam potrebu istaći da obojicu lično poznajem ili sam barem poznavao, pa tako svjedočim da Kapidžić u životu nikada nije bio ekspert ni za narkotike ni za ljude koji se bave narkoticima, dok se za Konakovića to isto i ne bih usudio svjedočiti", naglasio je Zahiragić.

Prema njegovim riječima, ono za šta Kapidžić očigledno jeste ekspert jeste "prepoznavanje namjere pranja novca u građevini".

"Što vam je značajno otežalo taj proces od kada se on pojavio na političkoj sceni, pa zbog toga i razumijem to što ga pokušavate lično diskreditirati na jednom najprizemnijem nivou", naglašava Zahiragić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()