Wallce: Ruski avion 29. septembra lansirao projektil u blizini britanskog aviona

“Naša analiza je saglasna da je incident izazvao tehnički kvar na ruskom avionu“, rekao je britanski ministar odbrane

20.10.2022. 19:08
  • Podijeli:
wallce_anadolija 1-1666285786295.webp Foto: Anadolija

Britanski ministar odbrane Ben Wallace izjavio je da je ruski avion 29. septembra lansirao projektil u blizini britanskog aviona koji je patrolirao međunarodnim vazdušnim prostorom iznad Crnog mora.

Incident se dogodio 29. septembra, a Wallace je u današnjem obraćanju parlamentu kazao da je raketa lansirana iz ruskog aviona u blizini nenaoružane letjelice britanskog Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva (RAF).

Ističući kako je Velika Britanija privremeno obustavila patrole nakon ovog incidenta i prenijela zabrinutost ruskom ministru odbrane Sergeju Shojguu, Wallace je rekao da je Rusija izjavila da je riječ o tehničkom kvaru.

Wallace je incident opisao kao potencijalno opasan, te je dodao da se čini da se nije radilo o namjernom činu i da su nastavljene britanske patrole iznad Crnog mora.

“Naša analiza je saglasna da je incident izazvao tehnički kvar na ruskom avionu“, rekao je Wallace.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()