Zahlađenje je bilo "kratkog daha": Krajem sedmice stižu nam temperature do 30° C

Proljeće na more rame slijeće

25.03.2024. 08:15
  • Podijeli:
Proljeće u Banjaluci9_UNA-641c559252fee.webp Foto: UNA

Nakon kratkotrajnog zahlađenja, od sutra nas očekuje izražena južina uz osjetno zatopljenje, povremeno jak do lokalno olujan jugo a prema kraju marta i u prvim danima aprila ljetne temperature zraka.

Meteorolozi BHMeteo.ba navode da neće biti dugotrajne stabilizacije vremena.

Kako navode, sunčane dane brzo bi prekidale povremene fronte uz kišu, pljuskove, a s obzirom na visoke temperature i lokalno grmljavinska nevremena.

"Danas nas hladna fronta polako napušta. Padavine su u većini krajeva prestale uz djelimično razvedravanje. Ostala je još Hercegovina i istočni dio Bosne gdje se stabilizacija vremena očekuje u narednim satima. Noć je bila djelimično vedra i prohladna, samo još rijetko uz zaostali pljusak kiše, snijega. Do jutarnjih sati lokalno moguć slab mraz, ponajviše u zapadnom dijelu Bosne. Jutarnje temperature sutra od -2 do 5°C. U planinskim krajevima nešto hladnije", navodi se u prognozi.

Tokom dana pretežno sunčano i ugodnije uz temperature između 11 i 15°C.

U utorak s jugozapada postepeno naoblačenje uz kišu i pljuskove koji će najprije zahvatiti Hercegovinu i zapad Bosne.

"Kasnije u toku dana lokalno kiša i u ostatku zemlje. Temperature u porastu a jugo u postepenom jačanju", dodaje se u prognozi.

Srijeda i noć na četvrtak nam donose dinamične odlike vremena.

"Umjeren do jak jugo uz lokalno olujne udare i promjenivu naoblaku. U noći na četvrtak zahvatit će nas nova fronta sa zapada donoseći prolazno kisu i pljuskove sa grmljavinom širom zemlje. Tokom četvrtka vrijeme bi se postepeno stabilizovalo. Od petka više sunčanog vremena i svakim danom sve toplije sa temperaturama preko 25°C, a lokalno i do 30°C", zaključuje se u prognozi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()