Upaljen žuti meteoalarm: U BiH pljuskovi s grmljavinom

Na području Banjaluke od 10 do 17:59 sati izdato je upozorenje

14.04.2023. 07:07
  • Podijeli:
vreme kiša pixabay-642152667655e.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini u nekoliko regija, danas je upaljen žuti meteoalarm.

Na području Mostara, u sjevernom djelu, očekuje se između 20 i 40 l/m2.

"Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode", poručuju iz FHMZ.

Na području Banjaluke od 10 do 17:59 sati izdato je upozorenje. Očekuju se pljuskovi sa grmljavinom. Na području Prijedora u vremenu od 12 do 18:59 sati na snazi je meteoalarm, gdje se također očekuju pljuskovi s grmljavinom.

Upozorenje je izdato i za Trebinje u vremenu od ponoći do 23:59 sati.

Očekuje se preko 20 mm kiše.

"Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode", poručuju iz FHMZ.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()