U Bosni i Hercegovini oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom

Moguće i prve pahulje

16.09.2022. 07:59
  • Podijeli:
vrijeme_kiša_anadolija 1.jpg Foto: Anadolija

Uz veće količine padavine i temperature ispod prosjeka za ovo doba godine, meteorolozi za dane pred nama najavljuju pravo jesenje vrijeme, koje će na planinama stvoriti uslove i za prve pahulje.

Danas će u  Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom.

Padavine se najprije očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima.

U Hercegovini se očekuju obilniji pljuskovi, usljed čega je moguća i pojava bujica i urbanih poplava. Vjetar umjeren, na momente i pojačan južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se većinom između 13 i 18, na jugu do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stupnjeva.

Prvog dana vikenda, meteorolozi predviđaju oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima.

Kako je saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u večernjim satima, padom temperature, u višim područjima moguće je i provijavanje slabog snijega.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 11 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka između rast će do 25 stupnjeva.

U nedjelju se očekuje slično vrijeme kao i u subotu, osim što se u drugom dijelu dana najavljuje smanjenje oblačnosti i prestanak padavina.

Jutarnje i dnevne temperature bit će nešto niže u odnosu na prethodni dan. Jutarnja će biti većinom između šest i deset stepeni, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 23 stupnja.

Početak nove radne sedmice donosi također oblačno vrijeme, uz kišu i temperature ispod prosjeka za ovo doba godine.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()