Sutra nas očekuju grmljavina, pljuskovi i grad, moguće i oluje

Jutarnja temperatura vazduha biće od 15 do 20, a dnevna od 21 do 27 stepeni Celzijusovih

04.08.2023. 15:09
  • Podijeli:
oluja, grom, grmljavina pixabay-64b8ddd2c9ed1.webp Foto: Pixabay

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a ponegdje su moguće i lokalne nepogode.

U prvom dijelu dana biće pretežno sunčano i toplo uz slabu do umjerenu oblačnost, dok će u drugom dijelu dana doći do naoblačenja sa sjeverozapada koje tokom popodneva donosi pad temperature, kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Ponegdje su mogući jak do olujni vjetar, grad i intenzivne padavine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Nevrijeme će zahvatiti sjeverni pojas, dok će na jugu i jugoistoku ostati pretežno sunčano tokom većeg dijela dana.

Usljed obilnih padavina u Hrvatskoj i Sloveniji očekuje se porast vodostaja na rijeci Savi u narednom periodu.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 15 do 20, u višim predjelima od 10, a dnevna od 21 do 27, u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, većinom južnog i jugozapadnog smjera, a u sjevernim područjima sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U većini krajeva danas je preovladavalo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 20, Bihać 21, Mrakovica, Novi Grad 25, Prijedor i Čemerno 26, Sanski Most 27, Drinić, Kalinovik, Han Pijesak i Ivan sedlo 29, Banjaluka, Sokolac i Srbac 30, Gacko, Ribnik, Trebinje, Gradačac i Livno 31, Srebrenica 32, Bijeljina, Doboj, Bileća, Foča, Bugojno, Široki Brijeg i Tuzla 33, Mrkonjić Grad, Šipovo, Neum i Sarajevo 34, Višegrad, Rudo i Zenica 35, te Mostar 37 stepeni Celzijusovih.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()