Sunčan kraj aprila, temperature blizu 30 stepeni, onda prvomajski obrt u cijeloj Bosni i Hercegovini

Objavljena je prognoza do petka

30.04.2024. 13:28
  • Podijeli:
devojka žena kiša, kaput, kišobran pixabay-65c8b66ee29b1.webp Foto: Pixabay

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak ujutro, 29. aprila, pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Široki Brijeg, Sokolac 7; Bjelašnica 8; Bugojno, Srebrenica 9; Bihać, Ivan Sedlo, Livno 10; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Zvornik 11; Doboj, Zenica 12; Bijeljina, Gradačac, Trebinje, Tuzla 14; Mostar, Neum 16; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 9 hPa je viši od normalog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 24 do 30 °C.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura zraka oko 26 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Pod uticajem stabilnog i sunčanog vremena, većina populacije biće boljeg raspoloženja i radno motivirana. Tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se postepeno umanjiti. Poželjno je slojevito se odjenuti i u drugom dijelu dana ne pretjerivati sa aktivnostima, s obzirom da će temperature zraka osjetnije porasti.

Objavljena je prognoza do petka:

U utorak 30. 4. 2024., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 23 do 29 °C.

U srijedu 1. 5. 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije u jutarnjim satima. Poslije podne u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, a tokom noći širom zemlje kiša i lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C.

U četvrtak 2. 5. 2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 17 do 23 °C.

U petak 3. 5. 2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 19 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()