Snijeg, kojeg ima i do 15 cm, napravio probleme vozačima širom BiH, upozorenje za autoput

Na nekim dijelovima saobraćajnice su očišćene i prohodne, ali na planinama i planinskim prevojima vidljiv je snijeg na cesti što značajno otežava kretanje vozila

17.04.2024. 08:25
  • Podijeli:
snijeg_april-foto_mreze-661f690987a61.webp Foto: Društvene mreže

Snijeg koji je tokom noći zahvatio cijelu Bosnu i Hercegovinu ovog jutra napravio je velike probleme vozačima na pojedinim dionicama u našoj zemlji.

Na nekim dijelovima saobraćajnice su očišćene i prohodne, ali na planinama i planinskim prevojima vidljiv je snijeg na cesti što značajno otežava kretanje vozila.

Problema je jutros bilo i na autoputu u blizini Ilijaša, s obzirom da je lijeva traka u smjeru prema Sarajevu bila puna nanosa snijega koji su stvarali probleme vozačima.

Na toj dionici autoputa vozačima se savjetuje da ne voze preko 100 km/h radi vlastite sigurnosti i opreza.

Meteorolozi koji vode Facebook stranicu BH Meteo jutros su objavili videosnimak iz mjesta Repnik-Hrvati kod Banovića, na kojem se vidi nekoliko centimetara snijega.

"Ovog jutra lokalno u centralnim i istočnim dijelovima Bosne bilježe se obilnije snježne padavine uz snježni pokrivač koji u višim krajevima ponegdje dostiže 10-15 cm, a u nizinama do oko 5 cm. Usljed teškog i mokrog snijega u pojedinim mjestima dolazi do lomljenja grana drveća i nestanka električne energije. U nastavku dana postepeno slabljenje padavina, ostaće samo lokalno. Kiša, a u višim krajevima susnježica i snijeg. Snijeg u postepenom topljenju uz dnevne temperature 6 do 13, na jugu do 18 °C", pišu na BH Meteo.

O stanju na bh. cestama jutros su se oglasili i iz BIHAMK-a.

"Zbog snježnih padavina koje su tokom noći i jutra zahvatile pojedine dijelove naše zemlje, na dionicama u višim predjelima ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve Glamoč-Mlinište i Turbe-Banja Luka.  U nižim predjelima kolovoz je mokar i mjestimično zasniježen", naveli su.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()